Nie mam odwagi włączać piekarnika w taką pogodę a jednak coś słodkiego na weekend by się przydało. Więc mam dla Was super szybki przepis na serniczek na zimno - niebo w gębie. Bardzo polecam! :)
SKŁADNIKI:
TORTOWNICA 24x24 cm
SPÓD:
180 g hebratników maślanych
100 g roztopionego masła
MASA SEROWA:
1 kg sera z wiaderka
2 galaretki ( u mnie zielona i żółta)
350 ml wrzątku
WIERZCH:
1 puszka brzoskwiń
2 galaretki
600 ml wrzątku ( sok z puszki + woda)
WYKONANIE:
3. Do herbatników dodaj masło i wymieszaj dokładnie;
5. Do sera wlej galaretkę i zmiksuj całość na gładką masę;
6. Lekko tężejącą masę serową wylej na spód i wstaw do lodówki aby delikatnie stężała. W tym czasie pokrój brzoskwinie w paski;
9. Zalej owoce galaretką i wstaw całość do lodówki na min. 1-2h.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz