maja 08, 2021

3bit - najlepszy przepis

3Bit to już klasyk. Chyba każdy zna to ciasto, prawda? Ale powiem Wam, że ten przepis jest wyjątkowo fajny - ciacho nie wychodzi takie słodkie jak zazwyczaj.. I jest przepyszne!:)
ciasto z masą budyniową,ciasto na ciastkach,ciasto na herbatnikach,ciasto bez pieczenia,ciasto z bitą śmietaną,ciasto z masą krówkową,ciasta i desery,


SKŁADNIKI:
BLASZKA 24 x 24 cm

400 g herbatników
1 puszka masy kajmakowej (400g)
2 opakowania budyniu waniliowego
750 ml mleka
3 łyżki cukru pudru
200 g miękkiego masła
400 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 
2 opakowania fix-u do śmietany
50 g ciemnej czekolady

WYKONANIE:

1. Proszki budyniowe rozmieszaj w szklance mleka;
2. Resztę mleka zagotuj, następnie wlewaj cienkim strumieniem rozmieszane proszki i mieszaj gotując na małym ogniu aż powstanie gęsty, gładki budyń - zdejmij z ognia i wystudź;
3. Na dnie blaszki wyłożonej papierem ułóż warstwę herbatników;
4. Wyłóż masę kajmakową;


5. Ułóż drugą warstwę ciastek;
6. Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę;
7. Dodawaj stopniowo wystudzony budyń i miksuj aż do powstania gładkiej masy;
8. Wyłóż masę budyniową na ciastka;
9. Ułóż kolejną warstwę herbatników;


10. Śmietankę ubij na puszystą masę - niekoniecznie na sztywno;
11. Dodaj śmietan-fix i miksuj do zgęstnienia;
12. Gotową masę śmietanową wyłóż na ciasto. Schładzaj je w lodówce minimum przez kilka godzin. Przed podaniem udekoruj wierzch startą czekoladą.


SMACZNEGO ;)

ciasto z masą budyniową,ciasto na ciastkach,ciasto na herbatnikach,ciasto bez pieczenia,ciasto z bitą śmietaną,ciasto z masą krówkową,ciasta i desery,

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Prosty Przepis Na , Blogger