lipca 07, 2020

Cukinia panierowana

Cukinia panierowana to szybka propozycja na smaczną przekąskę, ale również błyskawiczny obiad. Podaję ją na zimno z sosami bądź na ciepło. W każdej formie smakuje bardzo dobrze.

dania obiadowe, przekąski, cukinia, cukinia panierowana, dania z cukinii, co zrobić z cukinii, szybka przekąska,



SKŁADNIKI:

1 średniej wielkości cukinia
2 jajka
sól, pieprz
bułka tarta do panierowania

WYKONANIE:

1. Obraną cukinię pokrój na ok. 1.5-2 cm plasterki;
2. Każdy krążek cukinii delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa. Dzięki temu panierka będzie się dużo lepiej trzymać;


3. Jajka dopraw solą i pieprzem a następnie dokładnie rozkłóć. Panieruj cukinię najpierw w jajku a potem bułce tartej;
4. Plastry cukinii smaż z obydwu stron na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor.



SMACZNEGO ;)


dania obiadowe, przekąski, cukinia, cukinia panierowana, dania z cukinii, co zrobić z cukinii, szybka przekąska,

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Copyright © Prosty Przepis Na , Blogger