lutego 03, 2024

Ferrero Rocher

Ciasto ferrero rocher smakuje jak popularne czekoladki. Dla przełamania słodkości dodałam kwaśne owoce, które idelnie pasują. Polecam na weekend :)
ciasta i desery, ciasto bez pieczenia, ciasto z kremem czekoladowym, ciasto ferrero, deser na herbatnikach, ciasto na herbatnikach





SKŁADNIKI:

1.5 opakowania herbatników ( u mnie pełnoziarniste i maślane)
KREM:
500 g mascarpone
500 g śmietanki 30%
+
Do I kremu:
100 g zmielonych orzechów
1 duża łyżka nutelli
Do II kremu:
100 g rozpuszczonej czekolady mlecznej
MUS:
500 g porzeczek ( u mnie zamrożone)
1 galaretka czerwona

WYKONANIE:

1. Śmietankę z mascarpone zmiksuj na gęsty krem i podziel go na pół;
2. Do pierwszej części dodaj zmielone orzechy i zmiksuj;


3. Następnie dodaj nutellę i ponownie zmiksuj krem;
4. Do drugiego kremu dodaj roztopioną czekoladę i zmiksuj;


5. Na dnie formy ułóż warstwę herbatników;
6. Rozsmaruj krem orzechowy;
7. Ułóż drugą warstwę ciastek;


8. Rozsmaruj krem czekoladowy;
9. Ułóż kolejną warstwę ciastek;


10. Owoce przełóż do garnka ( u mnie zamrożone) i zagotuj. Natępnie wyłącz palnik, wsyp galaretkę i rozmieszaj;
11. Lekko przestudzone owoce wyłóż na wierzch ciasta. Wstaw je do lodówki na min. kilka godzin.



SMACZNEGO :)

ciasta i desery, ciasto bez pieczenia, ciasto z kremem czekoladowym, ciasto ferrero, deser na herbatnikach, ciasto na herbatnikach


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Prosty Przepis Na , Blogger