marca 24, 2021

Jajka faszerowane po tatarsku

Jajka faszerowane po tatarsku to kolejny przysmak, bez którego nie wyobrażam sobie Wielkanocy. Są przepyszne, zawsze robię podwójną porcję - tak szybko znikają ze stołu.
jaja faszerowane po tatarsku,jaja faszerowane,jajka z sosem tatarskim,jajka faszerowane sosem tatarskim,Wielkanoc,przekąski,jajka faszerowane z cebulą i ogórkiem,


SKŁADNIKI:

6 jaj ugotowanych na twardo
1 mała cebula
2 małe ogórki kiszone
3 łyżeczki jogurtu naturalnego
3 łyżeczki sosu tatarskiego
sól, pieprz do smaku
szczypiorek do dekoracji (opcjonalnie)

WYKONANIE:

1. Cebulkę pokrój w drobniutką kosteczkę;
2. Ogórki pokrój w drobniutką kosteczkę;
3. Jajka pokrój na połówki, żółtka wrzuć do miski z cebulą i ogórkiem a białka odstaw;


4. Przygotuj farsz: do miski dodaj jogurt i sos tatarski. Żółtka dokładnie utrzyj z resztą składników. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj;
5. Białka jaj napełniaj farszem i układaj na półmisku. Przed podaniem możesz udekorować jajka posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki.



SMACZNEGO :)

jaja faszerowane po tatarsku,jaja faszerowane,jajka z sosem tatarskim,jajka faszerowane sosem tatarskim,Wielkanoc,przekąski,jajka faszerowane z cebulą i ogórkiem,

3 komentarze:

Copyright © Prosty Przepis Na , Blogger