lipca 28, 2020

Jagody ze słoika

Uwielbiam ten przepis za jego prostotę i błyskawiczne wykonanie. Jagody w sosie własnym robię na zimę w ilościach hurtowych - są idealne na bolący brzuszek dziecka, ale nadają się również na słodki posiłek, wystarczy dodać makaron.

przetwory na zimę, przetwory w słoikach, jagody, jagody w sosie własnym, jagody na zimę, jagody w słoikach, jagody na zimę przepis





SKŁADNIKI:

1 kg jagód
1.5 szklanki cukru
5 słoiczków (po +/- 200 ml każdy)

WYKONANIE:



1. Wypłukane jagody przełóż do garnka i zagotuj;
2. Wsyp cukier i dokładnie wymieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia. Gotuj ok. 3 min;


3. Przełóż gorące jagody wraz z sokiem, który puściły do dzbanka i napełniaj słoiczki - dokładnie je zakręcaj i odstawiaj do góry dnem. Po wystudzeniu przełóż w chłodne i zaciemnione miejsce.



SMACZNEGO ;)

przetwory na zimę, przetwory w słoikach, jagody, jagody w sosie własnym, jagody na zimę, jagody w słoikach, jagody na zimę przepis

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Copyright © Prosty Przepis Na , Blogger